Pinhais; De beste sardines van Portugal

Ik ben een groot fan van vis in blik. En in Portugal ontkom je hier niet aan; en gelukkig maar!

In mijn zoektocht naar de perfecte vis in blik ben ik uitgekomen bij Pinhais, in Matosinhos.


Wie is Pinhais?


Van oorsprong is Pinhais een authentiek Portugees bedrijf opgericht in 1921 (door vier partners) in Matosinhos. Tot op heden, is Pinhais trouw gebleven aan de traditionele productiemethode die de hoogste kwaliteit en smaak van de producten waarborgt.


Het verschil van Pinhais met andere merken is ontstaan door de specifieke selectie en aankoop van alleen de beste vis, de versheid van de ingrediënten, de authentieke (en geheime) recepten die generaties lang zijn geperfectioneerd. En natuurlijk de kleine - maar geweldige - details die alleen de toegewijde medewerkers kennen door hun decennia-lange ervaring in deze branche.


Mijn bezoek aan de fabriek was al een hele ervaring. Alleen al het mooie oude pand waar de vis verwerkt word. De authentieke Portugese tegels, houten trappen en vloeren en marmeren wastafels voor de vis geven je het gevoel dat er niets veranderd is sinds 1920.

De sardines komen in de ochtend binnen en worden direct schoongemaakt. Iedere vis gaat door de handen van de werkneemsters van Pinhais en zij voelen de versheid van de vis. Zo word een selectie gemaakt van alleen de beste kwaliteit.

Voordat de vis in het blik terecht komt wordt de vis nogmaals geselecteerd en met de hand schoongemaakt. Intussen worden aan een andere tafel de wortels, augurken en laurier gesneden en alles met de hand in het blik gelegd met daarop de heerlijke sardines. Deze worden overgoten met een mooie olijfolie en daarna gaat het blik dicht en word het verder verpakt op de laatste tafel.


Het is zo mooi om te zien hoe iedereen zijn taak heeft. Het proces is al decennia lang hetzelfde en geen machine komt eraan te pas. Ik heb m'n ogen uitgekeken!! En daarom ben ik verliefd geworden op het merk en hun prachtige producten.41 keer bekeken

Join our mailing list for updates

Nieuwsbrief:

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

Socialmedia: